Stanje v Sloveniji že počasi kritično?

Inflacija gre nazaj v čase tranzicije, morija na cestah kot v začetku 90ih, davkoplačevalski denar se steka v privatne žepe, Vlada se blamira pred Evropo … Je lahko še huje? Verjetno bomo to gledali še približno eno leto, tako da, ja, na žalost se zna zgoditi da bo.

Na 24ur.com sem pred kratkim gledal, kako je Vlada lani ob vselitvi v novo vladno palačo mirno plačala 74.800 EUR za 34 stolov. Torej 2.200 EUR za kos stola, ki nima kolesc in se ne nagiba ali viša/spušča. Je pa zato dizajnerski. Sedaj so dali predlog za enake stole za na Brdo, po znižani ceni za samo 1.500 EUR. Skupaj še z enimi drugimi stoli bi celoten znesek za 150 stolov znašal okoli 270.000 EUR. Človek se vpraša, ali te res brijejo norca iz nas. Letos bo Vlada dala 500.000 EUR za prenovo stare vladne palače (kljub temu, da le-ta ne razpada in da so vseljeni v novo). V prispevku nato pokažejo, kako morajo zdravniki in sestre na pediatrični delati na hodnikih na bivših šolskih mizah, ker ni denarja za dokončanje bolnice, ki jo obljubljajo že preko 9 let.

Slovenija je bogata država. BDP je relativno visok, ljudje dobro delamo in plačujemo visoke davke. Če bi se denar stekal v prave zadeve, bi verjetno imeli med najbolje razvitimi zdravstvo, šolstvo in vse ostale javne dobrine.

Kje je Janković za v vlado, ko ga rabiš.