Kako do brezplačne spletne strani podjetja v le nekaj minutah

Weebly LogoV primeru, da ste na začetku svoje podjetniške poti ali pa še ne veste, kakšno vlogo bo imel internet pri vašem poslovanju, potem res ni potrebe za zapravljanje tisoče evrov za prvo predstavitveno spletno stran.

Na internetu je ogromno brezplačnih servisov, ki ponujajo enostavno izdelavo in gostovanje spletnih strani. Spodaj bom predstavil le enega od bolj popularnih, na dnu pa so našteti še nekateri.

Preden začnete z izdelavo spletne strani pa je seveda dobro imeti tudi domeno – vaš naslov spletne strani. Priporočam, da izberete .si domeno, če poslujete v Sloveniji in .com ali .net, če poslujete v tujini. Domeno lahko registrirate pri Zabec.net, Hitrost.com, Domovanje in ostalih slovenskih registrarjih (=prodajalcih domen).

Kako izdelati spletno stran v le nekaj minutah

WeeblyV primeru, da imate že pripravljene vsebine za spletno stran (predstavitev za prvo stran, predstavitev izdelkov in storitev, o podjetju, kontaktni podatki, …) imate lahko spletno stran z Weebly-jem postavljeno v dobesedno nekaj minutah. Vmesnik je sicer v angleškem jeziku vendar dovolj intuitiven, da si lahko postavite stran tudi, če vam angleščina dela težave.

Ko se registrirate, lahko z enim klikom dodate svojo prvo spletno stran. V primeru, da že imate svojo domeno, boste dobili navodila, ki jih pošljete svojemu registrarju, da preusmeri domeno na Weebly-jeve strežnike. Sicer se lahko odločite za Weebly poddomeno (vasepodjetje.weebly.com), kar ne priporočam, saj izgleda izredno amatersko.

Z enostavnim drag & drop (“povleci in spusti”) vmesnikom lahko osnovne strani postavite v nekaj minutah, vsebino pa skopirate direktno iz dokumenta v katerem ste jo pripravili. Ko zaključite, kliknite publish in stran je končana.

Če se želite znebiti Weebly-jevega reklamnega gumbka na dnu strani, morate kupiti Pro račun za $48 letno.

Priporočilo

Če potrebujete enostavno predstavitveno stran za nekaj tednov ali par mesecev, je brezplačna stran na Weebly, kljub reklamnemu gumbku, odlična rešitev. Tistih $48 pa se da bolje naložiti že v razvoj lastne spletne strani in zakup gostovanja.

Povezave