5 najboljših nasvetov za lepše življenje

Ne glejte naprej, ne berite knjig, ne hodite na seminarje Smiljana Morija (hec 😀 ), vse kar potrebujete, da spremenite svoje življenje na boljše lahko preberete v tem brezplačnem prispevku!

1. Ustvarite si vizijo lastne prihodnosti.
Napišite, kakšno življenje želite imeti čez 5, 10, 30 let. V kakšni hiši hočete živeti, kakšno družino hočete imeti, kakšen avto hočete voziti … Vizualizirajte si vašo idealno prihodnost.

2. Postavite si visoke in merljive cilje.
Ko imate postavljeno vizijo, si na podlagi le-te postavite cilje. Kaj hočete doseči v letu 2007? Hočete zaslužiti dodatnih 20.000 €, kupiti nov avto, spoznati ljubezen vašega življenja, ipd. Glavno je, da so te cilji visoki in merljivi!

3. Naredite načrt za izpolnitev ciljev.
Napišite načrt, kako boste izpolnili te cilje. Napišite si točne korake, kaj je potrebno za dosego cilja.

4. Delajte!
Ne, vizualizacija ni dovolj. Držite se načrtov, po potrebi jih prilagodite okoliščinam, vendar nikoli ne znižujte postavljenih ciljev!

5. Vztrajajte na svoji poti.
Brez vztrajnosti ne bo nič. Ne obupajte ob prvi oviri, sploh pa ne ob 100., ko ste že toliko naredili!

Dodatna točka – bodite pozorni na nove priložnosti.
Imejte odprto glavo in absorbirajte podatke iz okolice.

Kot boste verjetno opazili, se večina motivacijskih knjig in filmov drži teh predpostavk. Glavna napaka teh vsebin pa je to, da ne dajo iztočnice za začetek. Med branjem/gledanjem vas motivirajo z raznimi zgodbami ipd., obenem pa na koncu redkokatera da točen nasvet, kakšen naj bo naslednji korak. Tu je potem še človeška lenoba in nič se ne zgodi in ostane pri “nategu” ali “v redu knjiga”. Še najboljša vizija vam ne bo pomagala, če ne boste storili nič, da bi jo uresničili!