V nabavo za distribucijski center

Bliža se konec meseca in sem že v polnih pripravah za selitev skladišča in distribucije v Maribor. Stvari, ki jih moram napraviti / kupiti:

  • preveriti pogodbo s Pošto,
  • pregledati morebitna pravna vprašanja distribucijskega centra,
  • nakup opreme (računalnik, monitor, miza, regali, GSM),
  • urediti spremembe podatkov na spletni strani,
  • napraviti prenos podatkov na nov disk,
  • napisati delovni vodič (več o tem enkrat naslednjič).

Med pregledovanjem rabljene opreme me je presenetilo, koliko so nekatere stvari poceni. Na bolhi se dobi rabljen računalnik med 2 in 2,5 Ghz, s 512 MB spomina in ostalimi zadevami za 150€. To je dovolj močno, da bo poganjalo katerokoli delovno postajo. Veliko jih poleg vračuna tudi običajen CRT monitor velikosti 17″ ali več (nekdo je dal 22″!). Potem je tu klasična računalniška miza, ki jo lahko kupimo novo za 40€. Skratka, če ne iščemo nekaj posebnega, lahko pisarno opremimo za res minimalen vložek.

Malce več pride programska oprema – Windows in Office. Gledam zopet zgolj rabljene originale, ki jih pa tudi primanjuje. Vse ostalo bodo brezplačni odprto kodni programi (Firefox, Thunderbird + Lightning, Gimp, FileZilla, TheGuide, KeePass).

Največja težava so pa regali, ki so okoli 80€ za malce manj od enega metra širine. A tu bom na začetku uporabil regale, ki jih že imam, nato pa bomo dokupovali nove po potrebi.

Nov GSM za “klicni center” bo prišel 10€, mesečna naročnina pa 11€. Tudi to ni pretirano. 🙂