Slovenski digg

Digg je še ena od tistih zgodb o uspehu, ko je nek mladec imel dobro idejo, ki mu jo je uspelo iztržiti za milijone dolarjev. Gre za spletno stran, ki prikazuje novice iz raznih strani, ki so jih uporabniki “diggali”. Več diggov kot ima stran, višje se pojavi na strani Digg (seveda odvisno tudi od datuma).

Smo pa izgleda dobili tudi slovenci svojega. Gre za stran Zacahni.si in je praktično identična zadeva. A če se bo zadeva prijela tudi pri nas je vprašanje. Imamo izredno majhen trg, poleg tega je zelo malo založnikov, ki bi se trudili privabiti svoje obiskovalce še na drugačen način kot s klasičnim oglaševanjem preko bannerjev (PPC, PPM).
Še predlog za webmajstra: navodila za dodajanje ikonce v WordPress blog, še raje pa kar plugin. Verjetno bi se dalo narediti izpeljanko iz digg plugina.

Mimogrede: slovenci še premalo izkoriščamo prednosti kratice .si (in tujo .se). Zacahni-si, mladi-podjetnik-si, na-dopustu-si (kmalu več tudi o tem ;)) in recimo tuja zabavaj-se. Vse te domeno se odlično berejo, kar se laho zahvalimo le našemu jeziku. 🙂