Slovenska politična štala

V tem obdobju je skorajda težko iti mimo politike. Vendar je tudi človek, ki misli, da je že vse videl pri nas gotovo presenečen vsak dan znova, kaj vse lahko naši politiki zakuhajo. Zato naredimo samo hiter pregled današnjega dne.

Saj smo že dostikrat videli, da je plemeniti populist nenavadno naklonjen Generalu JJ ob najbolj kritičnih situacijah za slednjega, vendar to, da pa bi se vrgel pod vlak za svojega generala pa verjetno ni noben pričakoval. Obenem smo tudi brali, da ima verjetno JJ “rahlo” premočan vpliv v državnih medijih, vendar pa smo se tega dejstva dobro zavedli šele, ko je naše Zunanje ministrstvo z genialnim Rupsijem na čelu, pri polni zavesti poslalo protestno noto finski vladi zaradi oddaje na finski državni televiziji – odgovor premierja Mattija Vanhanena pa je bil, da se “vlada ne more vmešavati v delo televizije”. Verjetno se še zmeraj čohajo po buči, kaj naj bi to sploh pomenilo. Tako smo ponovno dokazali, da so naši politiki totalni šalabajzarji, ki jim očitno ni poznana niti črka D v besedi demokracija.

Obenem pa se vsi slovenceljni zgražajo nad Srbijo in polovico njihovih državljanov, ki še zmeraj slepo verjamejo v svoje (kriminalne) heroje – sami imamo pa le rahlo manjši procent enako zaslepljenih ljudi. Samo spomnimo se, da je kar 10% ljudi volilo Jelinčiča na predsedniških volitvah, trenutna vlada pa uživa po nekaterih anketah še zmeraj visokih 20% podpore. Med tem ali je vsak drugi ali tretji državljan kritično omejen pa niti ni več bistvene razlike.

V primeru, da bomo 21. septembra ponovno izvolili trenutno koalicijo ali pa da trenutna opozicija ne bo dorasla izzivu popravila škode, ki so ga storile prejšnje vlade in predvsem zadnja, bo Slovenija imela hudo velike težave. In to ne zaradi izdajalskih novinarjev.