Sistem mrežnega marketinga mora temeljiti na izdelku

Prvi AGLOCO plagiat

Po iskanju za `AGLOCO` na Googlu sem preko sponzorirane povezave prišel na blog BigCyberCity. Lastnik poziva člane AGLOCO, da se pridružijo njegovemu affiliate programu ter se udeležijo “tekmovanja” med BCC in AGLOCO po višini izplačil. BCC je celotno delovanje AGLOCO praktično skopiral, z eno ključno razliko – sistem pridobivanja članov. Kjer AGLOCO blesti, in zaradi česar bo tudi verjetno uspel, ta program popolnoma pogrne. Sistem, kljub temu, da je brezplačen, dejansko temelji na denarni piramidi. To je najbolj očitno zato, ker tisti, ki nimajo svoje mreže delajo praktično zastonj:

Level # of
Referrals
Dollars Paid
Per Account
Total Dollars
Earned
1 5 $0.01 $0.05
2 25 $0.01 $0.25
3 125 $0.01 $1.25
4 625 $0.01 $6.25
5 3,125 $0.01 $31.25

En cent za vsako osebo v mreži!? Res ne vem, ali se dela norca ali je dejansko tak optimist, da misli, da se mu bo kdo pridružil! Ne pozabimo še na eno cvetko – minimalno izplačilo 50$. Koliko je ura nam pove tudi lestvica “najbolje plačanih”, kjer je na vrhu nekdo s 15$.

Bistvo mrežno-marketinških programov mora biti izdelek

Bistvo takšnih programov, kot tudi mrežnih marketingov v splošnem, mora biti zanimiv in privlačen osnovni izdelek. Mreže ne morete graditi na temu, da boste gradili mrežo in da bodo tisti pod vami gradili mrežo ter tisti pod njimi itd., ker se bo sistem razpadel. Če sistem deluje na tak način in dejansko začne pridobivati člane se le-ti oblikujejo v piramido, kjer imajo koristi zgolj in samo tisti na vrhu. Potem je le še vprašanje časa, kdaj se bo piramida razpadla.

Zakaj je uspel AllAdvantage? Ker so imeli zanimiv osnovni izdelek, ne poslovno priložnost za njim. Le-to redkokdo izkoristi in zato na njih ne more temeljiti celoten sistem. Nekdo je napisal, da bo 80% ljudi z AGLOCO samo surfalo, 20% jih bo povabilo poleg še prijatelje, od teh pa bo le 1% aktivno pridobival člane. Brez odličnega izdelka za mase ljudi, MM sistem ne more obstati na dolgi rok.

In ravno zaradi naštetih razlogo sem prepričan, da bo AGLOCO uspel. Ima vse bistvene elemente za uspeh: odličen brezplačni osnovni izdelek, enostavnost uporabe le-tega ter odličen mrežno-marketinški sistem.