Poročilo po 1-mesečni uporabi AdWords

Po dobrem mesecu uporabe AdWords lahko napišem prvo poročilo. Obdobje je 5. januar do 5. februar. Vmes sem moral slabe ključne besede ukinjati in tudi celotne skupine, saj so bili oglasi nekonkurenčni in je Google zahteval višanje cene. Vendar nad 0,25 € nisem želel iti.

Oglasne skupine (vse se oglašuje le v iskalniku):

Pri nekaterih oglasnih skupinah je bilo vedno prenizek CTR za ceno, ki sem jo ponujal (do 0,25 €), tako da sem jih moral deaktivirati. Oglasov za makete Ferrari mi Google ne želi aktivirati zaradi avtorskih pravic (?). Očitno daleč najbolj uspešni akciji sta iskanje za znamki proizvajalcev, ena od teh pa je tudi prinesla največ obiskovalcev. CTR na nekaterih oglasih je sedaj že tako visok, da se uvrščamo v vrh organskih rezultatov s sponzorirano povezavo (in ne ob strani), kar je odlična novica.

Najbolj uspešne ključne besede:

V prvem primeru sicer morda malce premalo klikov, da bi bilo sploh vredno omembe, vendar so tisti procenti poleg resnično kul. 8) Drugi dve imata že kar nekaj klikov in odličen CTR. Prav tako je CPC izredno nizek.

V tem obdobju je šlo v oglaševanje 36,97 EUR, prineslo pa je 129,90 EUR v blagajno. To je rezultat, ki ga oglaševalci radi vidimo! Seveda bi lahko bilo dosti bolje, vendar če primerjam, da sem pri ToboAds dal za oglaševanje v decembru 57,66 EUR, prejel v blagajno pa le 62,28 EUR, je zgornji rezultat res dober. Poleg tega so omenjene TA cene še stare. Koliko bi plačal danes, se raje ne sprašujem. Še ena razlika je cena, ki sem jo plačal na klik. Na Googlu je le-ta 0,10 EUR, pri ToboAds je bila stara cena 0,25 EUR, nova pa pri meni presega 0,50 EUR.

Sedaj me čaka še nadaljna optimizacija nekaterih oglasov, saj se je v nekaterih skupinah pokazala razlika CTR med oglasi tudi 1:2. Tako bom sedaj zamrznil stare in dodal nove ter poskušal še povečati CTR.