Nagradne igre v spletni trgovini

Spletna stran, še posebej trgovina, mora biti stalno aktivna. Nekaj se mora dogajati, sicer obiskovalec nima razloga, da se vrača. To sem zopet izkusil tudi na svoji koži, čeprav sem prebral že vsaj 5x. 🙄 Aprila sem imel tako porazen promet, da se ga ne upam niti napisati. Ampak je bil popolnoma logičen. Stran je bila že dlje časa neaktivna, nič novega, novega blaga ni bilo, ker sem (že tri mesece) postavljal novo spletno trgovino. Še dobro, da so se zadeve kmalu postavile nazaj na stara pota, a zaenkrat celo zaostajam za lanskim prometom, tako da me čaka še veliko dela (kot ponavadi).

Ena od prvih aktivnosti, ki sem jih uvedel je nagradna igra Napiši mnenje in zasluži 10€. Gre za poziv kupcem, da napišejo mnenje o artiklu in se bojujejo za 10€, 5€ in 5% popusta. Vse v darilnih kuponih, seveda. Od dne, ko je nova trgovina postavljena nisem dobil niti enega mnenja. S to nagradno igro sem dobil v prvem dnevu 11 mnenj. Treba je poudarit, da je ‘user generated content’ oz. vsebina napisana iz strani obiskovalcev izredno pomembna. Nagradna igra bo trajala do konca junija. Glede na to, koliko mnenj bo na koncu, bom lahko tudi izračunal, koliko sem plačal za enega. Trenutno je to še okoli 1€, sem pa prepričan, da bo še padlo. O rezultatih bom poročal.

Pripravljam tudi nekaj drugih nagradnih iger, saj sem se odločil, da ne bom nikoli več pustil, da bo stran samevala, kot je v aprilu. Prav tako imam že veliko novo naročenega blaga, tako da bo zopet zelo raznolika ponudba.

Saj veste, ‘več kot daš, več dobiš’ – upam! 😀