Končno plačal račun iz decembra leta 2005

Toliko o mojem rednem plačevanju, hehe. 😛 Skratka, še iz leta 2005 sem imel dolgove do podjetja DoorToDoor. Takrat sem plačeval 1.020 SIT za pošiljko z odkupnino, svojim strankam pa zaračunaval 1.000 SIT poštnine. Vendar sem tistega lepega dne v decembru prejel račun, na katerem je bila večina zneskov višja od tega. In to ne malo, za dva paketa so mi zaračunali po 1.980 SIT! Ker je bilo to seveda nezaslišano, sem klical na njihovo številko za reklamacije, kjer so mi povedali, da so spremenili cenik. Ko sem jim lepo povedal, da jaz o tem nisem bil obveščen in da ne mislim plačevati 100% višje cene, so mi omenili, da v bistvu nisem edina majhna stranka, ki se je pritožila, da ni bila obveščena. Poslal sem reklamacijo na kateri sem zahteval ponovni obračun. Gospod direktor je to zavrnil z razlogom, da sem bil obveščen (da, on bolje ve od mene očitno), a sem še isti dan ponovno poslal pošto, da ne bom plačeval po tem računu in tudi omenil, da nisem edini, ki se je pritožil glede neobveščanja. Na to pošto nisem nikoli dobil odgovora.

Na vsake pol leta sem dobil opomin, da moram plačati, a sem vsakič poklical, jim razložil situacijo in ponavadi se je končalo z “vas bomo poklicali nazaj”. Nazadnje se je to zgodilo novembra, ponovno pa sem dobil opomin v začetku tega tedna. Naj povem, da se je v tem času zamenjal direktor, polovica reklamacijskega oddelka, podjetje pa je kupilo tuje podjetje TNT. Tako sem ponovno klical in razložil situacijo. Tokrat je bila ženska malce bolj razumna in dogovorila sva se za delno plačilo. Tako bom sedaj plačal približno za četrtino manj, saj sem obračunal vse previsoke zneske s 1.020 SIT. Kar je zame edino pošteno.

Še v istem mesecu leta 2005 pa sem našel novega partnerja, Pošto Slovenije, ki od takrat uspešno in poceni dostavlja moje pakete po Sloveniji. 😀