Kako enostavno zaslužiti 1 milijon EUR na leto

Posameznik danes potrebuje tam okoli milijon evrov, da se udobno finančno preskrbi do konca življenja (če izključimo morebitne drastične spremembe ekonomije). Torej, upoštevajoč magično formulo o uspehu, kako naj dosežemo to magično mejo?

Pravzaprav je lahko zelo enostavno, če ne gledamo na to vsoto kot na en kos. Milijon bi lahko zaslužili s prodajo 1.000 kosov 1000 EUR vredne storitve. Ali pa z 10.000 kosi 100 EUR vredne storitve. Vendar se to verjetno sliši še zmeraj malce predaleč, ne?

Kaj pa če poskusimo takole: 2.000 naročnikov plačuje mesečno po 40 EUR. To je na letni ravni 960.000 EUR. Vsako leto.

Pomislimo … 2.000 naročnikov po 40 EUR. Mislim, da v globalnem svetu in predvsem na internetu, ne bi smeli imeti večjih težav najti toliko interesentov – seveda pod pogojem, da dejansko imamo uporabno rešitev.

Lahko pa vzamemo tudi malce manj ambiciozen plan – le 100.000 EUR letno. Za to vsoto potrebujemo le še 200 naročnikov, ki nam plačujejo 40 EUR na mesec. Mislim, da je ta številka z lahkoto dosegljiva še v Sloveniji, če se resno zavzamemo.

Na mesečno naročnino lahko prodajamo znanje, aplikacije, storitve ipd. Pri enem od naših trenutnih projekov smo vzeli ravno to filozofijo za pridobivanje prihodkov. Prav tako pa je v planu še vsaj en projekt na bazi mesečnega pobiranja naročnin.