Kaj bom storil s svojo spletno trgovino

Tretje poslovno leto in še zmeraj premalo prihodkov za vzdrževanje samega sebe, na obzorju pa novi izredno profitabilni projekti. Le kaj storiti?

Imam dve možnosti.

  1. Spletno trgovino lahko enostavno zaprem, zalogo razprodam, poberem tistih par tisoč evrov, forum dam na nov manjši strežnik ter začnem prodajati oglasni prostor. Le-ta bi verjetno prinesel okoli 100-150€ na mesec brez kakršnegakoli dela. Zelo mamljivo.
  2. Začnem z resnim delom. Vzamem kredit za nekaj tisoč evrov in se agresivno lotim prodaje in aktivnosti za pridobivanje novih strank in novih dobaviteljev za širši prodajni program. Preselim distribucijo h kolegu, ki bo tudi prvi zaposleni ter se popolnoma posvetim strategiji in trženju za popolni izkoristek potenciala na našem malem trgu. Letos presežem 50.000 € prometa, čez nekaj let pa celotno podjetje prodam za 500.000 € in se dogovorim za doživljenski 30% popust v vseh mojih trgovinah.

Hmmm … le kaj? 😀

Odločil sem se za drugo možnost. V petek sem dobil novega dobavitelja s preko 2000 artikli, v naslednjem tednu nabavljam še AUTOart, naredil pa bom tudi razprodajo nekaterih artiklov, da se znebim starih zalog. V marcu je potrebno sestaviti bilance, čaka me še nekaj birokratskih ovir, nato pa grem na banko po kredit. Obenem začnem resno delati na novi spletni trgovini, ki mi jo bo programiral kolega. Potem začnem počasi prenašati operativo na prvega zaposlenega, širim prodajni program, tudi na RC modele, nato pa še nova spletna trgovina Mini Steel za vojaške in neavtomobilske civilne makete. Potenciala je dovolj, dela je preveč, denarja skoraj nič – kaj še čakam? 😀

O vseh napredkih bom redno poročal.