Company On Net™ je dobitnik druge nagrade na evropski konferenci za informacijsko varnost

Mlado slovensko podjetje CONNET d.o.o. je s produktom Company On Net™ dobitnik 2. nagrade za evropsko inovacijo Teletrust 2008 na konferenci ISSE (Information Security Solutions Europe) v Madridu.

Slovensko podjetje se je z globalno internetno inovacijo Company On Net™ uvrstilo tik za spin-off finskega podjetja NOKIA, Secuvoice, ter pred nemško podjetje Corisecio, ki je svojo inovacijo razvilo s pomočjo korporacije T-Systems. Med nagrajenci je Company On Net™ edini produkt s področja zagotavljanja varnosti na internetu, saj prvi in tretji nagrajenec delujeta na področju mobilne telefonije.

Company On Net™ verificira identiteto podjetij na spletu in je tako prvi produkt, ki povezuje identiteto podjetja v vsakdanjem življenju z identiteto podjetja na spletu. Takšna verifikacija identitete prinaša  koristi tako podjetjem kot vsem ostalim uporabnikom interneta. Liberalnost interneta, ki prinaša veliko pozitivnih lastnosti, ima tudi nekaj slabih. Najbolj očitna je nezmožnost identifikacije lastnikov spletnih strani. Dve glavni posledici tega sta splošno nezaupanje v internet ter monopolizacija interneta, saj obiskovalci zaupajo le še največjim in poznanim.

Z verifikacijo identitete podjetij na spletu Company On Net™ poveča kredibilnost vseh podjetij na spletu in s tem zaupanje obiskovalcev do najvišje možne mere. Company On Net™ je za razliko od konkurence le tehnološki ponudnik verifikacijskega sistema. Za verifikacijo identitete podjetij sicer skrbijo za to usposobljene lokalne avtoritete in neodvisne organizacije, kot je Gospodarska zbornica (v primeru Slovenije) ali COFACE, ugledna globalna bonitetna hiša. Company On Net™ poleg verifikacije in sidranja podjetij na splet, kar je bistvo tega sistema ponuja tudi možnost objave finančnih in bonitetnih poročil ter verifikacijo zunanjih certifikatov, ki potrjujejo kvalitete podjetja, zaposlenih in produktov oz. storitev (ISO, Microsoft Partner, …).

Namen Company On Net™ je narediti internet bolj prijazen tako podjetjem kot uporabnikom interneta. Več o Company On Net™  in prednostih za uporabnike spleta ter podjetja si lahko preberete na: www.company-on.net.

O ISSE – Information Security Solutions Europe

ISSE je edina evropska neodvisna, interdisciplinarna konferenca in razstava iz področja varnosti IKT (Informacijsko Komunikacijskih Tehnologij).

ISSE je prepoznaven po bogati vsebini in nepristranski perspektivi, namenjen je izobraževanju, informiranju in izmenjavi izkušenj med IKT varnostnimi profesionalci, zakonodajalci, vodilnimi v omenjeni industriji glede na zadnje tehnološke novitete, rešitve, tržnimi smernicami in najboljšimi praksami.

Letošnja 10. ISSE 2008 je privabila preko 400 udeležencev iz celotne Evrope in priskrbela neformalno in stimulativno okolje. Za vse prisotne je bila to edinstvena priložnost za učenje, izmenjavo izkušenj in iskanje nadaljnjih rešitev in sodelovanj z ostalimi evropskimi strokovnjaki.

Več o konferenci si lahko preberete na: www.isse.eu.com