Blog analiza – junij

Mimo je še en mesec in čas je za tradicionalno blog analizo. 🙂 Po tejle mesečni analizi bom analiziral tudi zadnje pol leta, od januarja do junija.

Obisk in najbolj zanimive vsebine

Povprečje obiskov na dan je bilo 400, skupaj točno 12.018 obiskov (+21%), prikazov pa rahlo manj kot v prešnjem mesecu: 27.808 (-3%). Največ obiskov je bilo nehvaležnih 499. 🙂 Na blogoroli sem bil na 27. mestu, kar je eno mesto višje kot prejšnji mesec.

Število komentarjev je 476, kar pomeni, da je bilo v tem mesecu 122 novih (4 /dan), kar je odlična številka.

Najbolj brane vsebine:

Povprečni čas na strani je 1 minuto 46 sekund, kar je relativno uspešno, saj v tem času večina tudi prebere nov prispevek.

Oglasi

To je pa sedaj že čisto pravi zaslužek na internetu! 😀 Kar 8,64€ sem zaslužil ta mesec, kar je 88% rast glede na prejšnji mesec! Še nekaj mesecev tako, pa bom že vabil obiskovalce na pivo. :mrgreen: CTR je bil še dosti nižji od prejšnjega meseca, samo 0,66%, kar pa pomeni, da ToboAds mreža prikazuje čedalje več oglasov.

Naprej v nove zmage

Poletje bo zame večinoma delavno, tako da blog ne bo zapuščen, sem pa prepričan, da bo ubisk malce upadel preko poletja. V tem čas načrtujem tudi rahlo prenovo bloga (nova kožica).