Blendajte ljudje!

Čas: ned / pon 00:15
Kraj: Petrol skladišča Zalog, Ljubljana

Ravna cesta, približno 5 km vse skupaj, z rahlim ovinkom a povsod popolnoma pregledna. Sredi ravnine prehod, da lahko pešci pridejo na drugo stran, kjer je avtobusna postaja. Manjše naselje na eni strani, ki je ograjeno z živo mejo in železnico. Omejitev je absurdnih 40, čeprav ni razloga, saj je cesta ravna in pregledna. Ponoči se lahko varno voziš 60-70, saj ni pešcev, avtomobile pa se vidi od daleč.

Kar naenkrat se pojavi zloglasna rdeča lizika in ustavi avtomobil. Radar je bil v grmovju, meril v smeri centra na predelu, kjer že velja omejitev 40. Človek, ki je vozil popolnoma normalno glede na razmere na cesti, bo sedaj plačal vsaj 125, če že ne 250€.

Tako si naša policija predstavlja kritične odseke. Tako bomo sedaj kasirali 250€ visoke kazni. Vendar, kar me pa v teh razmerah še bolj razjezi, dva avtomobila sta se peljala v našo smer in niti eden ni poblendal! Kje je tista kolegialnost, ki je včasih še obstajala? Smo tako privoščljivi? Meni je grozno za tistega, ker vem, da je popolnoma po nepotrebnem nasrkal. Človeku lahko prihranite 250€ s kratkim premikom prstov a se vam še tega ne da? Ali razmišljate, da je že prav, bo pa naslednjič počasneje vozil?

Pa še to: naj se mi prosim javi en policaj, ki tako opravlja svoje delo. Res me zanima, kako se človek lahko prelevi v popolnoma brezvestno bitje, ki, brez da trzne z očesom, človeku napiše kazen za 250€ in se zaveda, da ustavljajo samo z razlogom kasiranja.

V telih prvih dneh septembra bom pozorno opazoval, kje bodo naši policaji ustavljali za “varnost naših otrok”. Pričakujem industrijske cone in nenaseljene ravnice ob poznih nočnih urah. Tako kot vedno do sedaj.