Aktivno poletje

Glede na število komentarjev zadnje dni, vidim, da niso vsi tako aktivni kot jaz, saj jih je veliko že očitno skliznilo na obalo. 🙂 Sicer jaz zadnje nekaj tednov delam in pišem samo še za poslovni načrt za novonastalo podjetje NITEO. Prvi je bil za faks, potem je sedaj za Slovenski podjetniški sklad, kasneje bo pa enostavno za lastno uporabo. Strategija se je namreč od začetka popolnoma spremenila in skoraj vsak dan se doda kakšna nova bistvena točka. Smo pa potrebovali kar nekaj časa in tudi nekaj pomoči iz strani poslovnih svetovalcev, ki so nam jim subvencionirali pri Ljubljanskem univerzitetnem inkbatorju. Sredi avgusta se tudi selimo v prostore, kjer imamo že rezervirano 20 m2 veliko pisarno in sejno sobo v souporabi. Kar je najbolje – LUI bo organiziral tedenske podjetniške dogodke v inkubatorju. Sem prepričan, da bomo vsi prisotni izredno pridobili s tem. Se bomo pa kar najbolj potrudili, da bomo pridni inkubiranci in da, ko se “izvalimo”, postanemo veliki in zaposlujemo množico ljudi. 8)

Naslednji poslovni načrt, ki je na vrsti, je za mojo spletno trgovinico. Glede na to, da bom v začetku avgusta prepustil operativo prvemu redno zaposlenemu (študentu :)), je nujno potrebno, da do takrat razdelam čimveč procesov. Promet je trenutno v enostavno fantastični rasti, tako da izgleda, da se bom kmalu popolnoma znebil finančnih težav. Potrebno je le še povrniti nekaj osebnih dolgov, tako da bom zadolžen le pri banki. Se pa že veselim, ko se bom lahko v tistem času, ki ga bom namenil trgovini posvetil popolnoma le trženju in drugim ključnim nalogam.

Me je pa Blaž malce dregnil pod rebra s prispevkom na svojem blogu – Fokus – ostrina, ki je pogoj za poslovni in osebni uspeh. Trenutno bi težko rekel, da imam nek fokus, zato se bo treba malce v red spravit. 🙂 Žal (ali mogoče na srečo) so okoliščine pripeljale do tega, da sem dejansko v vodstvu treh pravnih oseb in – kar je še huje – vse potrebujejo veliko pozornosti. Ampak prioritete si je treba postavit. Tako bom največji del svojega časa posvetil NITEO, dosti manjši del pa potem trgovini in Zavodu mladi podjetnik (za katerega je potrebno še napisati krajši poslovni načrt). Mislim pa, da tu ne bo težav, saj je v drugem primeru zelo veliko sposobnih ljudi v ekipi, katerim ni potrebno kazati s prstom, kaj naj počnejo; v prvem primeru pa sploh ne gre za težke naloge, ki se jih ne bi nekdo mogel priučiti v prvem mesecu, sploh pa s takšnim zagonom in motivacijo. 😀

Kako se bo pa dejansko vse izteklo, bo pa pokazal le čas. Ampak jaz niti malo ne dvomim v uspeh. 8)